Flapoorcorrectie

De stand, vorm en grootte van de oorschelp verschilt van mens tot mens. Soms is er sprake van afstaande oorschelpen, in de volksmond wel flaporen genoemd. Omdat (helaas) sommige mensen van plagen houden en 'slechts' 1% van de mensen in Nederland last hebben van flaporen, zijn de mesen met de afstaande oorschelpen een gemakkelijk slachtoffer.

Sommigen trekken zich weinig tot niets van de opmerkingen en plagerijen aan, terwijl anderen dat juist wel doen. Dit kan leiden tot gevoelens van onzekerheid, verdriet, somberheid en agressie. Deze negatieve gevoelens over de eigen oren kunnen een reden zijn om te kiezen voor een flapoorcorrectie of oorschelpcorrectie. Dit is een vrij pijnlijke operatie die lang niet altijd door de ziektekostenverzekeraar wordt betaald...

De eerste dagen na een flapooroperatie (de medische benaming is otoplastiek) zult u zeker pijn hebben. U mag de week na de operatie geen ascal, aspirine, asprobruis, kinderaspirine of andere aspirinebevattende pijnstillers slikken in verband met bloedingsgevaar. U krijgt (meestal) wel paracetamol tabletten mee, deze vormen geen gevaar. U kunt ze innemen tegen de pijn. Na twee dagen moet de pijn duidelijk minder worden. Als dit niet zo is, dan moet u contact opnemen met de polikliniek plastische chirurgie van het ziekenhuis waar de flapoorcorrectie heeft plaatsgevonden. Een enkele keer treedt er na de operatie een nabloeding op.

Flapoorcorrectie zonder operatie

Maar met de flapoorstickers van Otostick kunnen de flaporen nu ook 'behandeld' worden zonder operatie. Met deze stickers 'plakt' u als het ware de afstaande oren dichter bij uw hoofd waardoor de flaporen direct verdwenen zijn. Lees op onze gebruikspagina hoe dit in zijn werk gaat.