Ruilen of koopovereenkomst ontbinden

Ben je niet tevreden over je levering, dan kan je gebruikmaken van onze  ‘ruilservice’ en wij versturen je nieuwe product gratis.

Bedenktijd

Als je niet tevreden bent met een product wat je bij ons hebt aangekocht, of je wil de gehele bestelling herroepen, dan heb je veertien dagen de tijd om het product te ruilen of (zonder opgave van redenen) de koopovereenkomst te herroepen. Je kunt de koopovereenkomst ontbinden en je gehele bestelling of een gedeelte hiervan terugsturen.

Duur bedenktijd
Je hebt tot veertien dagen na de dag dat je het product hebt ontvangen, of een door jou aangewezen derde anders dan de vervoerder, de tijd om de overeenkomst te ontbinden of het product te ruilen.

 • Heb je meer producten in één bestelling besteld, dan duurt de bedenktijd voor de hele bestelling tot veertien dagen na de dag dat je het laatste product hebt ontvangen
 • Als de veertien dagen voorbij zijn in het weekend of op een feestdag dan eindigt de bedenktijd pas op de eerst volgende werkdag
 • Na het verstrijken van de bedenktijd is de koopovereenkomst een feit

Wat mag je doen met het product tijdens de bedenktijd?
Wij stellen het op prijs wanneer je de verpakking netjes opent en niet onnodig kapot scheurt en dat alle stickers ongebruikt in de verpakking worden teruggestopt.

 • Het is toegestaan het product te bekijken en de verpakking te openen. Echter alleen complete verpakkingen kunnen retour worden verzonden.
 • Verpakkingen waaraan stickers ontbreken, of zijn gebruikt kunnen niet worden geretourneerd.
 • Heb je meerdere doosjes gekocht, dan kan je alleen de doosjes die nog niet zijn geopend of die nog in zijn geheel compleet zijn retourneren.

Unieke ruilservice

Als je, om wat voor reden dan ook, niet tevreden bent over de levering je Flapoorstickers, dan mag je deze altijd retour sturen. Het retoursturen kost je slechts een postzegel en wij versturen je nieuwe product gratis.

Wanneer je gebruik wilt maken van deze ruilservice kan je het uw pakketje terugsturen naar:

Flapoorstickers.nl
P.J. Oudweg 5
1314 CH ALMERE

Vermeld het volgende bij je retourzending:

 • Maak duidelijk dat je het product wil ruilen (en dus een nieuw product wenst te ontvangen)
 • Maak aan Flapoorstickers.nl duidelijk om welke zending het gaat door een toelichting te geven of uw originele factuur bij te voegen.

Ruilen via onze online winkel is gemakkelijk je kunt het pakje in iedere brievenbus in de buurt deponeren of afgeven op het postkantoor en voordat je het weet wordt je omruiling weer netjes bij jouw thuis bezorgd

 • Je hebt steeds tot veertien dagen na de dag dat je het product hebt ontvangen de tijd om het product te ruilen en deze door Flapoorstickers retour moet zijn ontvangen
 • Als je gekozen hebt voor onze ruilservice dan is ontbinding van de koopovereenkomst niet meer van toepassing. Mocht je over je volgende levering toch niet tevreden zijn, dan kan je net zolang ruilen tot je wel tevreden bent.

Koopovereenkomst ontbinden

Laat binnen de bedenktijd weten dat je de koopovereenkomst wilt ontbinden door uw product te retourneren naar:

Flapoorstickers.nl
P.J. Oudweg 5
1314 CH ALMERE

Vermeld het volgende bij je retourzending:

 • Maak duidelijk dat je de koopovereenkomst wil ontbinden (en je betaling wenst terug te ontvangen)
 • Maak aan Flapoorstickers.nl duidelijk om welke zending het gaat door een toelichting te geven of uw originele factuur bij te voegen.
 • Schrijf op de factuur duidelijk uw IBAN-nummer zodat we het aankoopbedrag weer terug kunnen storten.
 • Graag vernemen we ook de reden waarom u de artikelen heeft geretourneerd.

Wanneer geldt de bedenktijd niet
Wanneer je al gebruik hebt gemaakt van onze ruilservice

Hoe gaat de terugbetaling?

Flapoorstickers betaalt na ontbinding van de overeenkomst uiterlijk binnen veertien dagen na de dag van ontvangst van de verklaring tot ontbinding, de van jou ontvangen betaling terug.

 • Met terugbetalen wordt gewacht totdat het product van jou terug is ontvangen of je hebt kunnen bewijzen dat het product terug is gestuurd, afhankelijk van welk tijdstip het eerst valt
 • Terugbetaling van leveringskosten is niet van toepassing
 • Voor het terugbetalen zal hetzelfde betaalmiddel gebruikt worden als waarmee je hebt betaald
 • De terugbetaling is kosteloos

Zijn er kosten verbonden aan omruilen of ontbinden koopovereenkomst?

Enkel de postzegels voor het terugsturen zijn voor eigen rekening.

Waarom moet ik mijn retourzending zelf betalen?
Het lijkt natuurlijk heel aantrekkelijk wanneer grote webshops de retourzending voor hun rekening nemen. Echter je betaald altijd indirect zelf deze ‘gratis’ retourzendingen ook die voor andere klanten omdat deze kosten gewoon in de prijzen zijn doorberekend. Als wij de retourzending zouden betalen, moeten wij onze prijzen verhogen.
Wij kiezen er voor om de prijzen laag te houden, daar heb jij als klant profijt van. Dit is dan ook de reden dat wij ervoor hebben gekozen dat retourzendingen voor rekening van de klant komen, wel zo eerlijk voor iedereen!

Wie is verantwoordelijk voor het terugsturen
Het verzendrisico ligt bij jou vanaf het moment dat je de producten hebt ontvangen en mocht een retourzending onverhoopt te laat of niet bij ons arriveren, dan is Flapoorstickers niet aansprakelijk voor vertraging, schade of verlies van jouw zending. Wil je dit risico uitsluiten zorg er dan voor dat je zending aangetekend en verzekerd verstuurd, dit voorkomt onnodige en vervelende discussies tussen ons, PostNL en jou. Zorg dat je het bewijs van retournering goed bewaard, mocht er iets mis gaan dan kan aan de hand van dit bewijs uitgezocht worden waar het pakje is gebleven.

Wanneer krijg ik mijn omruiling weer thuisbezorgd?
Bij binnenkomst worden retourzendingen op een zo kort mogelijk termijn door ons verwerkt, met uitzondering van het weekend en op de maandag wanneer geen post wordt bezorgd. De omruiling doorgaans de volgende werkdag al verzonden.